|
|
Registros recuperados : 24 | |
6. | | TROMBETE, F. M.; CASTRO, I. M. de; TEIXEIRA, A. da S.; SALDANHA, T.; FRAGA, M. E. Aflatoxin M1 contamination in grated parmesan cheese marketed in Rio de Janeiro - Brazil Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 57, n. 2, p. 269-273, mar./abr. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
11. | | ANJOS, M. R. dos; TEIXEIRA, A. da S.; CASTRO, I. M. de. Recovery Test for Simultaneous Analysis of Thirteen Mycotoxins in Maize by UPLC-MSMS. In: BRAZILIAN CONFERENCE ON MASS SPECTROMETRY, 7.; BRAZILIAN PROTEOMICS SOCIETY CONFERENECE, 4., 2018, Rio de Janeiro. Conference Book... Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Espectrometria de Massas, 2018. p. 21. Ref. 95925. BrMass, BrProt. December 8th to 12th, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
13. | | TEIXEIRA, A. da S.; FREITAS-SILVA, O.; GODOY, R. L. de O.; VARGAS, E. A; MARTINS, A. Análise e quantificação de aflatoxinas por cromatografia líquida de alta eficiência (CLAE) em amostras de castanha-do-Brasil. Revista de Ciências da Vida, Seropédica, v. 28, p. 22-24, 2008. Suplemento. Edição do XIII Encontro Nacional de Micotoxinas, Rio de Janeiro, ago. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
15. | | ANDRADE, M. T. de; TEIXEIRA, A. da S.; GODOY, R. L. de O.; FREITAS-SILVA, O.; VARGAS, E. A. Desenvolvimento de metodologia para detecção de aflatoxinas em castanha-do-Brasil por Cromatografia Líquida de Alta Eficiência. In: ENAAL, 15.; CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 15., 2007, Fortaleza. Anais... Fortaleza: LACEN: UFC, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
17. | | TEIXEIRA, A. da S.; FREITAS-SILVA, O.; GOODY, R. L. de O.; VARGAS, E. A.; MARTINS, A. Métodos de extração e quantificação de aflatoxinas por cromatografia em camada delgada (CCD) e cromatografia líquida de alta eficiência (CLAE) em amostras de castanha-do-Brasil. Revista de Ciências da Vida, Seropédica, v. 28, p. 144-146, 2008. Suplemento. Edição do XIII Encontro Nacional de Micotoxinas, Rio de Janeiro, ago. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
Registros recuperados : 24 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
21/12/2021 |
Data da última atualização: |
11/02/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
HEINEMANN, A. B. |
Afiliação: |
ALEXANDRE BRYAN HEINEMANN, CNPAF. |
Título: |
Impact of climate change on water stress in bean crops cultivated during the wet season. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; MARZALL, K.; SILVA, W. G. da (ed.). Adapting to climate change: strategies for brazilian agricultural and livestock system. Brasília, DF: MAPA, 2021. |
Páginas: |
p. 56-57. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The common bean (Phaseolus vulgaris L.) is the most cultivated and consumed legume in Brazil and plays an especially significant role in the Brazilian diet. Reductions in agricultural productivity associated with climate change and an absence of adaptation are expected in the future, which will result in severe consequences for Brazil?s food security. In South America, there is a projected reduction in productivity for the common bean mainly due to the increase in temperatures and drought. Thus, the bean breeding program will play an important role in adapting common beans to climate change. |
Thesagro: |
Feijão; Modelo de Simulação; Phaseolus Vulgaris; Produtividade. |
Thesaurus NAL: |
Beans; Climate change; Economic productivity; Simulation models. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229421/1/pl-2021-p56.pdf
|
Marc: |
LEADER 01398naa a2200229 a 4500 001 2138136 005 2022-02-11 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aHEINEMANN, A. B. 245 $aImpact of climate change on water stress in bean crops cultivated during the wet season.$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $ap. 56-57. 520 $aThe common bean (Phaseolus vulgaris L.) is the most cultivated and consumed legume in Brazil and plays an especially significant role in the Brazilian diet. Reductions in agricultural productivity associated with climate change and an absence of adaptation are expected in the future, which will result in severe consequences for Brazil?s food security. In South America, there is a projected reduction in productivity for the common bean mainly due to the increase in temperatures and drought. Thus, the bean breeding program will play an important role in adapting common beans to climate change. 650 $aBeans 650 $aClimate change 650 $aEconomic productivity 650 $aSimulation models 650 $aFeijão 650 $aModelo de Simulação 650 $aPhaseolus Vulgaris 650 $aProdutividade 773 $tIn: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; MARZALL, K.; SILVA, W. G. da (ed.). Adapting to climate change: strategies for brazilian agricultural and livestock system. Brasília, DF: MAPA, 2021.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|